Hjem | Ost | Delikatesser | Hjemmelaget | Sandwicher | Brød og bakverk | Drikker | Catering | Take away | Gaver | Ost- og vinkvelder |

Vår filosofi |

 

Last ned vårt fine postkort (PDF)
Illustrasjon: Eldbjørg Ribe

 

 

Hervé Mons, Meilleur ouvier de France i år 2000

Oster fra Mons i

Saint  Haon le Chatel,

Frankrike


«L' Auvergnat » ble startet i 1965 av Hubert og Rolande Mons. De startet med og selge ost på det lokale markedet og fra bil som gikk fra dør til dør. Kvaliteten og deres leting etter nye produkter sørget for et godt rykte. 

På 80-tallet når Hervé og Laurent, sønnene deres, begynte og jobbe med foreldrene vokste selskapet med åpning av nye butikker og utbygging av et modningslager i Saint Haon le Chatel. 
På 90-tallet ble Mons etterhvert viden kjent for sine kvalitetsprodukter og deres kunnskap. De får avtaler og serverer de beste restaurantene og ostebutikkene rundt i verden samt mange kongelige. For noen få år siden begynte de med eksport; et internasjonalt ønske; og selger nå til over 10 land i Europa, USA og Japan. 

Idag, « Auvergnat » heter « Maison MonS – Fromager Affineur » som styres av Hérve Mons. Etter og ha jobbet med faren begynte Hérve og studere sammen med de berømte ostekremmerne Jacques Vernier ogChristian Cantin.

I år 2000 blir han tildelt ”Meilleur Ouvrier de France” – Best artisan of France; den høyeste anerkjennelse man kan få og to år senere fikk han tittelen Best Fromager av Gastronomic Pudlo Guide.

Congrilait, den viktigste tilstelningen verden over for meieri industrien, spør han om å organisere showet i 2002. Og dette er bare deler av det han har oppnådd. Vi kan bla nevne at han i 2004 startet en skole ”Opus Caseus Concept” for kunder sammen med broren, og at han året etter organiserte den først internasjonale konkurransen “Caseus Award” for beste ostemaker.

I 2006 startet han opp Borough Market i London sammen med en ung ostemaker som heter Jonathan Thrupp. 

Men viktigst av alt, Hervé reiser over hele Frankrike og leter etter de beste ostene fra bønder som fremdeles bruker tradisjonelle metoder under produksjonen.

Han modner osten i sine egne lager for å utvikle aroma og smak. Det er derfor at Maison MonS i dag er den offisielle leverandøren av ost til de beste bordene rundt verden og er anerkjent som referanse innen spesial oster.

Kilde: Mat Companiet